Earlier than & After – A Home Extension Makes Room For A New Eating Room, Kitchen, Bed room, And Lavatory

Design firm The White Interior, has recently completed the transformation and rear extension of a North London home, creating room for dining area and bedroom with an en-suite bathroom. #HouseRenovation #DiningRoom

Design agency The White Inside has just lately accomplished the transformation and rear extension of a North London house, creating room for a eating space and bed room with an en-suite lavatory.

Right here’s a take a look at the structure that reveals the earlier than and after flooring plan.

Design firm The White Interior, has recently completed the transformation and rear extension of a North London home, creating room for dining area and bedroom with an en-suite bathroom. #RearExtension #Architecture #HouseLayout

Stepping inside the house, there’s a small and slim entryway, the place the designer built-in a pull-out cupboard that might be simple to make use of and have sufficient capability for a number of coats and sneakers.

Stepping inside this renovated home, there's a small and narrow entryway, where the designer integrated a pull-out cabinet that would be easy to use and have enough capacity for several coats and shoes in its lower area. #CoatCloset #EntrywayCloset #PullOutCloset

The entryway opens up into the up to date front room. A door that initially went out to the facet patio and backyard was changed with a big opening that appears by means of to the brand new kitchen, whereas up to date shelving fills the area subsequent to the fireside.

Before & After - The entryway opens up into the updated living room. A door that originally went out to the side patio and garden, was replaced with a large opening that looks through to the new kitchen, while updated shelving fills the space next to the fireplace. #LivingRoom #Renovation

Right here you may see the unique door from the lounge that opened to the facet patio. The brand new view reveals the stair connection, and the beginning of the kitchen cupboards.

Before & After - House Extension - Here you can see the original door from the living room that opened to the side patio. The new view shows the stair connection, and the start of the kitchen cabinets. #HouseRenovation #HouseExtension

The patio and backyard have been fairly lengthy and its form impressed the designers for the structure of the kitchen and eating space.

Before & After - House Extension - The patio and garden were quite long and its shape inspired the designers for the layout of the kitchen and dining area. #HouseExtension #KitchenDesign

The kitchen was designed in an L-shape, in order that it may very well be used as a cooking space with backyard views, and on the similar time, be a visible transition between the kitchen and the eating space. Skylights within the kitchen assist to deliver the pure mild into the inside.

The kitchen was designed in an L-shape, so that it could be used as a  cooking area with garden views, and at the same time, be a visual transition between the kitchen and the dining area. Skylights in the kitchen help to bring the natural light into the interior. #KitchenDesign #ModernKitchen #WhiteKitchen

On the request of their purchasers, the eating room needed to be positioned close to the brand new patio, whereas a big image window offers a view of the backyard.

Before & After - At the request of their clients, the dining room had to be placed near the new patio, while a large picture window provides a view of the garden. #DiningRoom #PictureWindow #ModernDiningRoom

To attach the outside with the inside the designers included bi-fold doorways between the patio and eating space.

To connect the outdoors with the interior the designers included bi-fold doors between the patio and dining area. #PatioDoors

Again inside and situated off the kitchen is the brand new bed room. Tall closets make use of the area beside the mattress, whereas a built-in shelf permits for the show of artwork and decor.

In this modern bedroom, tall closets make use of the space beside the bed, while a built-in shelf allows for the display of art and decor. #BedroomDesign #ModernBedroom

The brand new en-suite lavatory contains a walk-in bathe with a built-in bathe area of interest, and a backlit mirror is mounted above the self-importance.

This modern en-suite bathroom features a walk-in shower with a built-in shower niche, and a backlit mirror is mounted above the vanity. #BacklitMirror #ModernBathroom #ShowerNiche