Sculptural Wood Elements Are A Feature Found Throughout This House In London

This modern house features wood floors, wood slat accents, and a spiraling staircase. #InteriorDesign #WoodFloors #Staircase

FLOW Architecture together with MAGRITS (Maria Grazia Savito Architects) has extensively redeveloped a Victorian terraced house in Kensington, London.

Originally built in 1851, the house was transformed into a large four-story home with an addition that included a basement and a double-height rear-extension.

Originally built in 1851, the house was transformed into a large four-storey end-of-terrace home with an addition that included a basement and a double-height rear-extension. #Architecture

Stepping inside the front door, you’re greeted by a sitting room with white open bookshelves and a comfortable armchair with a footstool

This modern sitting room features white open bookshelves and a comfortable armchair with matching footrest. #SittingRoom #Library #Shelving

The sitting room opens up to a space with a couch that has views of the garden and the lower level of the home.

This modern house has a sitting room that opens up to a space with a couch with views of the garden and the lower level of the home. #GlassRailing #SittingRoom

Wood stairs spiral their way between the floors, adding a sculptural element to the home.

Wood stairs spiral their way between the floors of this house, adding a sculptural element to the home. #WoodStairs #ModernStairs #SpiralStairs

Wood slat details draw the eye upward to a single skylight that fills the home with natural light.

Wood slat details draw the eye upward to a single skylight that fills this home with natural light. #Skylight #WoodAccents #InteriorDesign

The main social areas of the house include an open plan kitchen, dining room, and living room. In the kitchen, dark upper cabinets, backsplash, shelving, and countertop, contrast the white cabinets and walls.

In this modern kitchen, dark upper cabinets, backsplash, shelving and countertop contrast the white cabinets and walls. #ModernKitchen #KitchenDesign

Opposite the dining table is the living room, which features a double-height ceiling and a large woven textile art piece.

This modern living room features a double-height ceiling and a large woven textile art piece. #LivingRoom #WallArt

Both the living room and dining room open to a rear patio with a built-in seat and a window that lights the interior spaces below, while a path at the top of the stairs curves through the garden.

Both the living room and dining room of this house open to a rear patio with a built-in seat and a window that lights the interior spaces below, while a path at the top of the stairs curves through the garden. #Patio #Landscaping #GardenPath

From the garden, you can see the rear of the house, and the large windows of the dining room and sitting room above.

From the garden, you can see the rear of this British house, and the large windows of the dining room and sitting room above. #Windows #Architecture

Back inside, we see there’s a room with custom-built minimalist white cabinets that surround a sculptural and curved wood-lined shelving accent.

This wall has custom-built minimalist white cabinets that surround a sculptural and curved wood-lined shelving accent. #Storage #Shelving #ModernInteriorDesign

In the basement there’s more custom storage that sits flush with the wall, while lighting runs along the ceiling and a wood accent surrounds the television.

In this modern basement there's custom storage that sits flush with the wall, while lighting runs along the ceiling and a wood accent surrounds the television. #ModernBasement #InteriorDesign #Storage

In the upper levels of the home are the bedrooms. This bedroom showcases the wood slat details that line the light well leading up to the skylight.

This modern and minimalist bedroom features a wood slat accent that allows light from the other side to pass through. #WoodSlats #ModernBedroom

In one of the bathrooms, grey walls are reflected in the full wall mirror, while the faucet travels straight down from the ceiling for a striking and unexpected design element.

In this modern bathroom, grey walls are reflected in the full wall mirror, while the faucet travels straight down from the ceiling for a striking and unexpected design element. #BathroomDesign #ModernBathroom #GreyBathroom
Photography ©NAARO | Architect: FLOW Architecture with Magrits – Project team: Vincent Nowak, Annarita Papeschi (FLOW Architecture), Maria Grazia Savito (Magrits) | Contractor Shell & Core: London Basement | Contractor Fit-out: Michael Brady | Structure: StructureMode | MEP: SGA Consulting | Quantity Surveyor: BTP Group | Lighting Design: Mindseye | AV Consultant: Openfield Technology | Planning Consultant: ADL Planning